You are currently viewing Hvilken gin skal du købe som julegave?

Hvilken gin skal du købe som julegave?

Der er god grund til at overveje at give en god gin i julegave, til en rigtig livsnyder. Gin er en spiritus, som rigtigt mange voksne godt kan lide, men der er også enorm forskel på både kvalitet og smag. Er du selv forholdsvis grøn indenfor gin, så anbefaler vi at du får hjælp af en ekspert på området. Vi har desuden lavet denne miniguide, som du kan hente tips fra. Værsgo’.

Inden du går i gang med den helt store jagt på denne populære spiritus, så er det vigtigt at overveje om, hvorvidt vedkommende som skal have flasken faktisk nyder sin drink ren eller blandet. Foretrækker personen sin drik straight up, så gå gerne efter de mere neutrale smage. Hvis der er tale om gins til drinks, så kan du sagtens overveje gins, med eksempelvis florale smage. Hovedreglen er dog, at en god flaske af denne type spiritus, altså skal kunne kunne nydes rent, ligeså vel som i drinks. 

Kend spiritussen

Den mest velkendte og almindelige gin, er den som er destilleret, hvilket betyder, at der er lavet en base ud fra flere typer korn. Basen bliver mixet sammen med diverse botanicals, for smag blandt andet. Af velkendte destillerede gins, er der blandt andet Hendrick’s

Indenfor de mere tørre typer af denne spiritus, altså London dry gins, er der både Beefeater og Tanqueray. Denne proces skiller sig ud fra de destillerede versioner, i forhold til smagstilsætninger blandt andet. 

Når spiritussen kategoriseres som Old Tom Gin, er der tale om en ældre version af spiritussen, som også har en sødere smag. Denne type gin, er desuden den traditionelle spiritus til drinken ‘Tom Collins’. 

Navy Strength er en stærkere type indenfor spiritussen, som særligt er velkendt fra sømandslivet. Alkoholprocenten ligger omkring 57% på denne version af den populære drik. 

Dette er blot et udpluk af nogle af de typer af spiritussen, der kan findes på markedet, men der er langt flere, som er værd at tjekke ud. For mere information anbefaler vi, at du sætter dig nøje ind i de forskellige brands, for kvalitet har rigtigt meget at sige i forhold til gin. 

Tonic vand spiller en stor rolle

En god tonic water, er også en vigtig del af dét at blande drinks med gin. Tonic waters findes nemlig også i mange smagsvarianter. Det er derfor relevant også, at vælge disse ud fra smag og behag. Derudover, er der ligeledes også stor forskel på kvalitet. Overvej smage såsom hyldeblomst(elderflower) eller florale tonics, hvis du også køber tonic til julegaven sammen med en flaske gin. 

Alternativt kan du også vælge at give en julekalender med gin i stedet.